כל תושב ישראל זכאי לקבל שירותי בריאות באמצעות אחת מקופות החולים. קופות החולים מציעות גם שירותים שאינם כלולים בסל – ביטוחים משלימים – הכוללים רפואה משלימה, חוות דעת מרופאים מומחים, רפואת ספורט, ייעוץ דיאטני ועוד. בנוסף ניתן לרכוש שירותי רפואה פרטיים מרופאים וחבורות.

בדף זה ריכזנו עבורכם מידע, שאלות ותשובות בנושא.

שאלות ותשובות בנושא שירותי רפואה

נייר עמדה להנחיות קליניות לשימוש בקנאביס בהוצאת האגודה הישראלית לכאב, ינואר 22

מתוך ההקדמה: לאורך ההיסטוריה שימש צמח הקנאביס למטרות שונות – כמזון, מקור לסיבי טקסטיל וחומרי בניה, למטרות רפואיות
או כסם פסיכו-אקטיבי. במקור קיימים שני זנים של הצמח – indica Cannabis ,בעל השפעה סדטיבית, ו- Cannabis
sativa ,לו מיוחס אפקט ממריץ ומעורר, אך כיום, לאחר שנים רבות של גידולי הכלאה, נוצרו זנים חדשים רבים ולהם
אפקט קליני משתנה
. במהלך המאה העשרים, בעקבות התפתחויות מחקריות שהובילו לזיהוי הנגזרות הפעילות
של צמח הקנאביס והבנת השפעתן הפיזיולוגית, גבר העניין בפוטנציאל התרפויטי שלו, ובפרט בהשפעתו האנלגטית,
והשימוש בו למטרה זו הלך והתרחב
.
המידע המדעי שנאסף עד כה באשר ליעילותו ובטיחותו של צמח הקנאביס בשימוש למטרות רפואיות, ובפרט כטיפול
בכאב כרוני, הינו מוגבל. כמו כן, קנאביס אינו רשום כתרופה ועל פי פקודת הסמים המסוכנים הוא מוגדר כ”סם מסוכן”
ואסור לשימוש, אלא אם ניתן לכך רישיון כדין. יחד עם זאת, קיימות עדויות לכך שקנאביס עשוי להקל על סבל
וסימפטומים נלווים במצבים רפואיים מסוימים ובקרב מטופלים ומטפלים כאחד גוברת האמונה כי מדובר בטיפול יעיל
ובטוח
. ייתכן כי הפער בין התפיסות הרווחות לבין העדויות המדעיות נובע מכך שהאפקט המיטיב שמטופלים חווים
אינו מדיד בכלים בהם נעשה שימוש מחקרי למדידת יעילות הטיפול בכאב ובתסמינים הנלווים לו.

לחצו כאן לקריאת המסמך כולו


1. מהם שני הסוגים העיקריים של מכשירי שמיעה מומלצים
למכשירי השמיעה יש שתי קטגוריות, מכשיר שמיעה הממוקמים באפרכסת האוזן או בתוך תעלת השמע ומכשיר שמיעה מאחורי האוזן. המכשיר הראשון הוא מכשיר זעיר המציע פתרון אסתטי ודיסקרטי, אך הוא אינו מתאים לכולם, המכשיר השני ממוקם מאחורי האוזן והרמקול מוכנס אל תעלת האוזן באמצעות צינורית דקה שקשה להבחין בה.

2. למה חשוב להיבדק אצל קלינאי תקשורת לפני רכישת מכשיר שמיעה
קלינאי תקשורת מקצועי המתמחה בהתאמת מכשירי שמיעה ידע לבצע עבורכם התאמה אופטימאלית של המכשיר. מכשיר שמיעה הוא אביזר הדורש הסתגלות, נוחות והתאמה מלאה. קלינאי התקשורת יעקוב במשך מספר חודשים אחרי התאמת המכשיר, יכייל נכון את התדרים ולא יתעלם גם מהדרישות האסתטיות.

3. מהם הקריטריונים החשובים לבחירת מכשיר שמיעה
לפני שאתם רוכשים מכשיר שמיעה חשוב להתייחס לגורמים רפואיים העלולים להפריע לתפקוד כמו הפרשות בתעלת האוזן ועוד ולהתאים את המכשיר לאורח החיים שלכם ולצרכים השמיעתיים שלכם, כמו עבודה במקום רועש והומה או מכשיר המגביר תדרים גבוהים למי שסובל מאובדן שמיעה של תדרים גבוהים וכדומה

4. האם מיד לאחר רכישת מכשיר שמיעה אוכל ליהנות משמיעה מיטבית
מכשיר השמיעה הוא מכשיר הדורש הסתגלות. כדי להבטיח את איכות השמיעה יש לעבור אימון שמיעתי. בתחילה, השימוש במכשיר יהיה לא טבעי ולא נוח וידרוש הסתגלות פיזית למכשיר והסתגלות התנהגותית בחברת אנשים. רק לאחר תקופת של אימון שמיעתי, בדיקות וכיול של המכשיר תוכלו ליהנות משמיעה מיטבית ומשיפור באיכות החיים

5. החל מאיזה גיל אפשר לקבל סיוע מקופת חולים מכבי ברכישת מכשיר שמיעה ?

כמו קופות חולים נוספות גם קופת חולים מכבי מעניקה השתתפות בקניית מכשירי שמיעה למבוטחי הקופה. הסיוע לרכישת מכשירי השמיעה ניתן למבוטחים מעל גיל שמונה עשרה. מבוטחים מתחת לגיל שמונה עשרה נמצאים באחריות של משרד הבריאות ועליהם לפנות למשרד כדי לבדוק את הזכאות למימון רכישת מכשיר שמיעה.

6. מה גובה הסבסוד של קופת חולים מכבי ברכישת מכשיר השמיעה?
גובה הסבסוד תלוי בדגם של המכשיר, בגיל של המבוטח ובסוג הביטוח שלו, מכבי כסף, מכבי זהב או מכבי שלי. הסבסוד למבוטחים ניתן למבוטחים מגיל 51 ועד לגיל 64 אחת לשנה, ולחברים מעל גיל 65 אחת לשנתיים בהשתתפות עצמית מופחתת או אחת לשלוש וחצי שנים בהשתתפות עצמית גבוהה יותר.

7. מה עליי לעשות כדי לקבל השתתפות מטעם קופת חולים מכבי בעת רכישת מכשיר שמיעה?
על המבוטח לעבור בדיקה באחד ממכוני השמיעה המוכרים על ידי הקופה, לקבל המלצה מקלינאית תקשורת ולפנות לאחד ממכוני השמיעה הקשורים בהסכם עם קופת חולים מכבי. במכון יתאימו ללקוח מכשיר שמיעה בהתאם לצרכיו, ולאחר תקופת ניסיון הוא יחתום על טופס שביעות רצון וישלם את סכום ההשתתפות העצמית בהתאם למה שנקבע לו.

8. התאימו לי מכשיר שמיעה, אך עדיין איני שומע היטב. מה לעשות?
לאחר שהתאימו לכם מכשיר שמיעה בהתאמה אישית באחד המכונים המאושרים על ידי הקופה, תקבלו את המכשיר לניסיון. בתקופת הניסיון תוכלו לחזור ולבצע עדכונים והתאמות נוספות. אם עדיין לא תהיו מרוצים, תוכלו לבחור דגם אחר של מכשיר שמיעה. רק לאחר שתהיו מרוצים, תשלמו את דמי ההשתתפות העצמית.

מהו שיקום והזכות החוקית לשיקום

שיקום רפואי הוא זכות המעוגנת בחוק, וסל הבריאות כולל שיקום נוירולוגי מוסדי לנפגעי שבץ מוחי (קישור  לחוק).

כל אדם שנפגעה רמת התפקוד שלו כתוצאה ממחלה או אירוע זכאי לשיקום. תהליך השיקום נועד לעזור לאדם שרמת תפקודו נפגעה ולחזור לתפקוד מיטבי. 

תהליך שיקום יתקיים במסגרת אשפוזית או בקהילה, תלוי בצורכי המטופל שיקבע עיי רופא השיקום במקביל להכנה מקסימלית לקראת שחרורו לקהילה.

אין שבץ מוחי אחד דומה לשבץ אחר. הנזקים הנוירולוגים והשפעתם על תפקוד האדם עשויים להיות שונים לחלוטין, ולכן הליך השיקום והתכנית הטיפולים ומשכה ישתנו מאדם לאדם.

שיקום הוא תהליך טיפולי מערכתי הניתן למטופל על ידי צוות רב מקצועי המורכב בד”כ מאנשי מקצוע מתחומי הפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פסיכולוגיה שיקומית, עבודה סוציאלית והסיעוד.

השיקום יתרום למטופל בעיקר בחודשים הראשונים לאחר קרות האירוע המוחי, שכן בתקופה זו הגוף ומנגנוניו מאפשר החלמה ספונטנית. כמובן שתהליך ההחלמה התפקודית יכול להימשך עד שנים רבות לאחר האירוע, לאורך חיי האדם לאחר השבץ המוחי גם אם השיקום האשפוזי כבר הסתיים, מאחר שהוא תוצאה של חיפוש מתמיד אחר שיטות חלופיות טובות יותר להתגבר על המוגבלות. 

תפקיד נוסף של התהליך השיקומי הוא למנוע עד כמה שאפשר סיבוכים מיידים ומאוחרים, ללמד את המטופל ובני משפחתו כיצד להתמודד עם הנכות והמוגבלות החדשה וללמוד כיצד לנצל בצורה המיטבית ביותר את התפקודים שלא נפגעו.

מר שמואל בן יעקב- זכויות שיקום

מה כולל תהליך השיקום?

התהליך כולל: 

  • לקראת שלב השחרור מאשפוז תתבצע הערכה מסכמת של תפקוד האדם, במטרה לקבוע את יכולתו להסתגל למסגרת הביתית ויינתנו המלצות להתאמת הבית לצרכיו ולתפקודו. בתום האשפוז, המטופל משוחרר מהמחלקה לביתו או, בהתאם למצבו, להמשך טיפול במחלקות הכרוניות. 
  • בנייה וביצוע תכנית רפואית ושיקומית עיי הצוות המקצועי. 
  • מתן סיוע במימוש הזכויות הרפואיות והכלכליות מול המוסד לביטוח לאומי והשירותים השונים. 
  • ייעוץ ותמיכה להקלת שלב החזרה לבית ולקהילה. 

איך ממשים את הזכות לשיקום

מכתב שחרור והמלצה לשיקום:

לפני המעבר לשיקום ושחרור מאשפוז במחלקה האקוטית בבית החולים חובת הגורם המשחרר (בית החולים) להכין הערכה תפקודית על ידי רופא שיקום או רופא גריאטרי ובהתייעצות עם איש צוות מקצועי מהמקצועות הבריאות (עו”ס, פיזיותרפיסט וכו’) לצורך קביעת המלצות לקראת שחרור של מסגרת השיקום באשפוז או בקהילה. המלצות אלו יירשמו במכתב השחרור של המטופל. 

חובת בית החולים ליידע את המטופל ואת בני משפחתו בכל זכויותיו לגבי טיפול ושיקום והכנה לקראת שחרור מאשפוז, כולל פירוט כל סוגי השיקום שיכולים להתאים לו. 

על הערכה התפקודית במכתב השחרור לפרט את המסגרת השיקומית המומלצת לאדם, את סוגי הטיפולים השיקומיים המומלצים. הערכה זו מחייבת את הגורם המבטח (קופת החולים). 

חשוב מאוד שלא להתפשר ולהסכים להמלצה והערכה של רופא נוירולוג או פנימאי, שכן אלו אינם מומחים בתחום השיקום, ואינם יודעים לפרט את ההמלצות הנדרשות. 

קופת החולים מחויבת לאשר את המלצת השיקום (ואינה מחויבת לאשר או לספק מה שאינו רשום בהמלצה זו), ועל-כן חשיבותה הרבה של המלצת שיקום מפורטת, בהירה ושאינה ניתנת לפרשנות. 

אם קופת החולים אינה ממלאת חובתה, גם בטענה שאין מיטות פנויות באזור, ניתן להגיש קובלנה בנושא. לחוזר מנכ”ל משרד הבריאות- אמות מידה למתן טיפול שיקומי לקשישים, לחצו כאן. לפי סעיף 7.6 בחוזר, יש לתעדף שיקום מוסדי לאוכלוסייה מבוגרת במקרי שבץ מוחי שאינו קל.

שימו לב: בכל סיום שלב בתהליך ההחלמה והשיקום יש לאסוף ולשמור על סיכומי הטיפול והשיקום וההמלצות הלאה. מסמכים חשובים אלו יהיו בסיס להחלטות בעתיד. הכינו תיק מסדור של כל החומר הרפואי.

דברים שחשוב לדעת:

בזמן השהות בשיקום באשפוז, ישנה גישה נוחה ויומיומית לאנשי טיפול. לכן, זהו זמן טוב לשאול שאלות ולברר סוגיות שונות ביחס להמשך הדרך. מאחר וכל אדם מתמודד עם קושי ייחודי וספציפי לו, כדאי לפנות עם השאלות לאיש המקצוע המכיר את המטופל בצורה המרבית ולקבל מענה מקצועי ומדויק. על מנת לוודא כי יש ברשותכם את מלוא המידע החשוב לכם. 

לקראת השחרור וודאו כי יש בידיכם כמה שיותר תשובות, אשר תעזורנה לכם לתכנן בצורה טובה יותר את השלב הבא בשיקום.  בכל תחום חשוב שתדעו מהי ההמלצה למסגרת הבאה. לשיחות הגיעו עם כלי כתיבה וכתבו את התשובות- לעיתים השיחות אמוציונאליות/עמוסות מידע ובסופן קשה לזכור הכל. לפעמים לא יהיה מענה לכל השאלות בנקודת זמן מסוימת. במקרים אלו, סמנו לעצמכם בצורה מסודרת מה צריך לברר בהמשך הדרך. 

המלצות לשיקום במכתב יכללו את אחת מסוגי מסגרות השיקום:

  • שיקום באשפוז מלא
  • שיקום באשפוז יום
  • שיקום בקהילה : מכונים ומרפאות
  • שיקום בקהילה : שיקום בית

מהם התנאים להפניית חולים לשיקום באשפוז מלא?

  • כשמצבו הרפואי של המטופל דורש השגחה רפואית וטיפול רפואי סיעודי ממושך
  • כמצבו התפקודי ופסיכו-סוציאלי של המטופל מחייב מתן אפשרות לחולה להיערך לקראת השחרור, כמו במצב של היעדר מטפל עיקרי בבית.
  • כאשר הליקויים התפקודיים דורשים טיפולים אינטנסיביים ואמצעים המצויים רק במסגרות אשפוז
  • מעוכבי דריכה (חולים שאינם מורשים לדרוך או לעמוד על הרגל למשך תקופה) יופנו לשיקום באשפוז
  • כאשר לקופת החולים בה המטופל חבר אין באזור מגוריו שירותים המתאימים לצרכיו
  • לרוב תינתן המלצה לשיקום באשפוז אם יש צורך בטיפול תדיר של לפחות 4 סוגי טיפולים מהרשימה הבאה:
  • טיפולי רפואה וסיעוד
  • טיפולי פיזיותרפיה
  • טיפולי ריפוי בעיסוק
  • טיפולי קלינאות תקשורת 
  • ליווי פסיכו- סוציאלי
  • ליווי תזונה
  • ועוד, לפי הצורך.

אחות בקרה מטעם הקופה המבטחת אמונה על השיבוץ במסגרת השיקום המתאימה על פי הסדרי הקופה המבטחת, ובהתאם להמלצות השיקומיות במכתב השחרור.

מהם התנאים להפניית חולים לשיקום בקהילה?

  • שיקום במסגרת אשפוז יום – יינתן לאדם הזקוק לפחות ל-3 סוגי טיפולים משקמים שונים מתוך הרשימה מעלה. 
  • שיקום במכוני קופת החולים בקהילה – יינתן לאדם הזקוק לטיפול משקם אחד מסוגי השיקום ברשימה מעלה.
  • לשיקום בבית ‘.

חוזר משרד הבריאות קובע כי את מרבית המטופלים מעל גיל 65 לאחר שבץ מוחי (הדורשים שיקום) חובה לשלוח לשיקום מוסדי ולא לשיקום בקהילה, גם אם ההמלצה היא לשיקום שאינו אינטנסיבי, אם עומדים באחד התנאים הבאים: 

  • תנאים משפחתיים, סוציאליים או סביבתיים יקשו על שהות בבית
  • השירותים הנדרשים של הקופה אינם באזור הנגיש למטופל.

איך ניתן לערער על החלטת המבטח (קופת החולים) לשיקום?  

במקרים בהם קופת החולים אינה מאשרת או מיישמת את ההמלצה לשיקום, ניתן לפנות לנציבות קבילות הציבור במשרד הבריאות. פרטים נוספים על התנאים להגשת ערעור באתר משרד הבריאות קראו כאן. כמו-כן, הגשת התביעה נעשית באופן מקוון כאן.

ככלל, מומלץ בשלב ראשון לפנות לנציב קבילות של הקופה בקישורים הבאים:

כמו-כן, מומלץ לערב את עמותת נאמן, נפגעי אירוע מוחי (טל’ 03-5331566) ואת האגודה לזכויות החולה (לחצו כאן לאתר האגודה) ולהוסיף אותם בהעתקי מכתבי הפניה.

חשוב לדעת

  • מחסור במיטות שיקום ברחבי הארץ בעיקר בפריפריה מביאים לעיתים את הגורמים המבטחים לשחרר הביתה ולקהילה מטופלים לאחר שבץ מוחי מוקדם מידי ולפני שמוצא הפוטנציאל השיקומי. אם המשפחה סבורה שיש עדין צורך בהמשך תהליך השיקום של המטופל, באפשרותה להביא חוות דעת נוספת של מומחה שיקום ולערער על ההחלטה. 
  • השירות הסוציאלי בבית החולים חייב להדריך את המשפחה כיצד להכין את הבית ואת הטיפול במטופל זמן מתאים לפני השחרור הביתה. במידה ויש צורך בפסק זמן נוסף רצוי לבקש הארכת זמן באשפוז.
  • מידת הצורך, כדאי להגיש את הבקשה לקבלת היתר למטפל זר בהקדם ולא לחכות לשלב השחרור. עדיך להכין את הממסכים ולהגיש את הבקשה בטרם עת מאשר מאוחר מידי כדי לא לעקב את החזרה הביתה.

# לפעמים ניתן לקבל החזרים על טיפולים שיקומיים דרך הביטוחים הפרטיים, ולכן חשוב לבדוק אם ישנם ביטוחים כאלו מהן הזכאויות הקיימות.

 

 

מוסדות הבריאות למיניהם, באשפוז ובקהילה, מספקים סיוע סוציאלי ושירותי רווחה, ייעוץ ותמיכה לחולים ולבני משפחותיהם, על-ידי עובדים סוציאליים.

בין השירותים ניתן למנות:

  • סיוע בהתמודדות רגשית עם שינויים תפקודיים ומשפחתיים בעקבות נכות, חולי או אובדן
  • סיוע בהתארגנות חזרת החולה ומשפחתו הביתה מבית החולים
  • העברת מידע בנושא זכויות וצפי התמודדויות קדימה
  • גיוס מערכות תומכות
  • סיוע במיצוי זכויות כלכליות וסוציאליות
  • הפעלת קבוצות תמיכה
  • במקרים מיוחדים – סיוע כלכלי

למידע נוסף ופרטי קשר היכנסו לאתרי קופות החולים:

רפורמת טיפולי שיניים חינם במסגרת סל הבריאות למבוגרים בגילאי 75 ומעלה הפכה לבשורה של ממש עבור רבים, ועשויה לשנות את איכות החיים שלהם מהקצה אל הקצה – הן לשמור על בריאותם והן להחזיר להם את הביטחון העצמי והיכולת להמשיך בתפקוד היומיומי.

שיניים שלא מטופלות כראוי עלולות להשפיע על מהלך החיים השוטף של האדם, ולגרום לפגיעה בריאותית מקיפה. בריאות השיניים היא גורם בעל השפעה עצומה לא רק על בריאותנו, אלא גם על איכות חיינו ועל כבודנו.

למרבה הצער, במחקר של פרופ’ חורב במסגרת מכון טאוב כ-40% מהנשאלים השיבו שבמהלך השנה האחרונה הם נאלצו לוותר על טיפול שיניים בגלל שיקול כלכלי. מבוגרים רבים לא יכולים להרשות לעצמם לממֵן טיפול שיניים, ובעקבות כך לעתים הם מאבדים שיניים – מה שעלול למנוע מהם לאכול סוגי מזונות רבים, לגרום לעיוות הפה והפנים, ואף לפגוע בדימוי העצמי.

 

החל מ 1.2.2019 אזרחים ותיקים בני 75 ומעלה זכאים לטיפולי שיניים מונעים ומשמרים בקופות החולים, ומגיל 80 הזכאות כוללת גם טיפולי שיניים משקמים.

חלק מהטיפולים ניתנים בחינם וחלקם ניתנים בהשתתפות עצמית בסכומים משתנים.

 

אזרחים ותיקים שמלאו להם 75 שנים זכאים לטיפולי שיניים במסגרת סל הבריאות.

טיפ

  • אזרחים ותיקים שטרם מלאו להם 75 עשויים להיות זכאים, בהתאם למצבם הכלכלי, לטיפולי שיניים מסובסדים באמצעות המחלקה לשירותים חברתיים ברשות המקומית.

מי זכאי?

  • מי שמלאו לו 75 שנים זכאי לטיפולי שיניים משמרים ומונעים.
  • מי שמלאו לו 80 שנים זכאי גם לטיפולי שיניים משקמים.

תהליך מימוש הזכות

  • השירות ניתן במרפאות השיניים של קופות החולים ובמרפאות שבהסדר עם קופות החולים.
  • כמו כן, ניתן לקבל את הטיפולים בבתי חולים, אם מקבלים מקופת החולים הפניה וטופס התחייבות (טופס 17).

טיפולים משמרים ומונעים

  • הטיפולים הבאים יינתנו בחינם ללא השתתפות עצמית:
    • בדיקה תקופתית אחת בשנה אצל הרופא.
    • זוג צילומי נשך במסגרת בדיקה.
    • הסרת אבנית פעם בחצי שנה.
  • הטיפולים הבאים ייתנו בהשתתפות עצמית של 34 שח:
    • עזרה ראשונה טיפול דחוף שאינו סובל דיחוי, כגון: שיכוך כאב, מתן מרשם תרופתי או טיפול כירורגי במצבים חריפים של דלקת, סילוק עששת ושחזור זמני.
    • צילומי רנטגן (למעט צילומי נשך במסגרת בדיקה תקופתית, הניתנים בחינם).
    • טיפול מניעה באפליקציה מקומית של פלואוריד או לקה פלואוריד- פעם בשנה.
    • עקירה (למעט עקירה כירורגית שעלותה 68 ש”ח).
    • טיפול אפיסקטומי.
    • שחזור (שרף מרוכב ואמלגם).
    • מבנה מיידי.
  • הטיפולים הבאים יינתנו בהשתתפות עצמית כמפורט לגבי כל אחד מהם:
    • טיפול שורש וחידוש טיפול שורש – 136 ש”ח
    • עקירה כירורגית – 68 ש”ח
    • כיפת שורש – 102 ש”ח

טיפולים משקמים

  • בני 80 ומעלה זכאים לקבל, בנוסף לטיפולים משמרים ומונעים, גם טיפולי שיניים משקמים (כגון: הכנת תותבות, תיקון שברים והוספת שיניים לתותבת, כתרים ועוד).
  • הטיפולים ניתנים בחלקם עד למכסה מסוימת, ותמורת תשלום השתתפות עצמית.

 

חשוב לדעת

בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, קופות החולים מחויבות להנגיש את שירותי הבריאות לכל מבוטח הנזקק לכך.

במקרים הבאים, ובהם בלבד, קופות החולים יהיו אחראיות על הסעת אזרחים ותיקים המרותקים לביתם או למוסד סיעודי לצורך קבלת הטיפולים:

הגדרת מרותק בית

  • “מרותק בית” הוא מי שמתקיימים לגביו כל 3 התנאים הבאים, ומצב זה לא צפוי לחלוף בתוך חודש:
  1. יציאתו מהבית והגעתו למרפאה כרוכים במאמץ ניכר וחריג.
  2. קיימת הגבלה אמיתית וסבירה ליציאתו מהבית, בהתאם לקביעה של צוות רב מקצועי הכולל רופא, אחות ועו”ס של מרפאת קופת החולים.
  3. הוא סובל ממחלה או ממצב רפואי המצריכים אחד או יותר מאלה:
    • שימוש במכשיר תומך, כגון: מקל, קביים, הליכון, כיסא גלגלים.
    • הסעה מיוחדת.
    • סיוע של אדם אחר כדי לצאת מהבית.
    • התווית נגד רפואית ליציאתו מהבית (כאשר קיים סיכון להחמרה משמעותית במצבו הרפואי).
    • הגדרת מרותק בית תהיה תקפה גם אם המטופל יוצא מביתו בנסיבות הבאות:
    • מטופל שיוצא מביתו באופן חריג לצורך טיפול (כגוןדיאליזהכימותרפיה או בדיקה רפואית).
    • מטופל שיוצא מביתו לעתים נדירות בשל סיבות לא רפואיות, כגון אירועים חברתיים.
    • מטופל שיוצא למסגרת של מרכז יום בעזרת מערך הסעות מיוחד.

הקרן לרווחת נפגעי השואה מעניקה סיוע בטיפולי שיניים לניצולי שואה הזקוקים לכך והעומדים בקריטריונים.

לחצו כאן לפרטים נוספים

ככל שניצולי השואה מתבגרים, בעיות שיניים לא מטופלות גורמות לכאבים ולפגיעה ממשית באיכות חייהם. התוכנית מעניקה סיוע על מנת שניצולי השואה יצליחו לאכול, לשתות ולחייך מבלי להתבייש. במסגרת זו, הקרן מפנה ניצולי שואה לעמותות המעניקות טיפולי שיניים מסובסדים הכוללים טיפולים שוטפים, סתימות, טיפולי שורש, עקירות שיניים שגרתיות, שיניים תותבות ועוד ומסייעת במימון חלקי או מלא של השירות ולחילופין מסייעת באמצעות מתן החזר כספי עבור טיפולי שיניים שביצעו אצל רופאים פרטיים.

שאלות ותשובות בנושא תרופות ותוספים

לחצו כאן כדי להכנס לפורום תרופות ורוקחות

מתי לקחת כל תרופה? האם היא מתנגשת? האם היא יעילה עבורי? וכיצד לשפר? ייעוץ אישי לרשימת התרופות, תשובות לשאלות על תרופות ספציפיות ואינטראקציות בין תרופות. לחצו כאן לכניסה לאתר המרכז לייעוץ תרופתי אישי  
  • איך יודעים אם כל התרופות נחוצות?
  • איך יודעים אם כל התוספים בטוחים?
  • איך יודעים אם כל התרופות יעילות?
  • איך יודעים אם הן נלקחות נכון?

האינטרנט גדוש במידע.

איך מבדילים בין מקורות מידע אמינים לכאלה שאינם?

איפה מתחבאות התשובות המלאות לארבע השאלות הללו? איך אפשר להבטיח שרצף הטיפול התרופתי לא ייפגע גם אם הביורוקרטיה מאיימת להטביע אותנו בטפסים, התרופות לא תמיד זמינות בבית המרקחת ותרופות גנריות מחליפות את התרופות המקוריות?

אתם מוזמנים לקבל טעימה קטנה מעולם הטיפול והייעוץ התרופתי, שכולל גם תוספים, וחשיבותו בחיינו גדלה ככל שתוחלת החיים שלנו עולה.

אם גם אתם מרגישים שהגיע הזמן לעשות סדר בתרופות ובתוספים שלכם, הספר הזה נועד בדיוק בשבילכם!

לחצו כאן לקריאת הספר

מידע נוסף

במאגר התרופות תוכלו למצוא מידע עדכני על כל התרופות המשווקות בישראל

לחצו כאן לאתר מאגר התרופות 

מהו שירות הוספיס בית?

הוספיס בית הוא שירות שניתן לאנשים החולים במחלה במצב סופני בביתם, עם זמינות של 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. את השירות מספק צוות מיומן של אחיות, רופאים ועובדים סוציאליים שדואג לעקוב אחר מצבו של החולה בזמן שהותו בבית. כאמור, הטיפול נקרא “טיפול פליאטיבי” ומטרתו אינה לרפא את המחלה אלא לשפר את איכות חיי האדם החולה ומשפחתו על ידי מניעה והקלה על סבלו ומתן תמיכה רגשית ורוחנית. חשוב לציין כי הצוות המטפל אינו נמצא בבית החולה כל יום, אך מגיע לביקורים קבועים, שהופכים תכופים יותר ככל שהמחלה מתקדמת.

מהם היתרונות של שירות הוספיס בית?

היתרון הגדול ביותר הוא, כאמור, העובדה שהחולה נמצא בסביבה המוכרת של ביתו ומשפחתו ולא במחלקת אשפוז מנוכרת. השהייה בבית עשויה להתגלות גם כצעד כלכלי נכון מכיוון שהיא תחסוך את התשלום הגבוה עבור האשפוז במוסדות המיועדים לכך וגם את הבירוקרטיה המלווה לכך מול קופות החולים. בנוסף, ולא פחות חשוב, הצוות הרפואי והסוציאלי מספק גם סיוע לבני המשפחה, מלמד אותם כיצד לבצע טיפולים מסוימים ותומך בהם ברגעים הקשים. בשל יתרונות אלה הפך שירות “הוספיס בית” לאפשרות מועדפת ע”י חלק מן האנשים החולים

שירות הוספיס בית הוא שירות הנמצא בסל הבריאות ומהווה אלטרנטיבה ראויה לאשפוזים חוזרים  ולאשפוז בבתי חולים למטופלים סופניים. קופות החולים, מחויבות לספק את השירות למטופלים שעומדים בקריטריונים שנקבעו על פי חוק. 

לחצו כאן לרשימה של שירותי הוספיס ביתי

קופות החולים משתתפות במימון מכשירי שמיעה למבוגרים.

  • החל מאפריל 2020 הזכאות לכלל המבוטחים מעל גיל 18 היא להחזר של עד 3,000 ₪ עבור מכשיר לכל אוזן, אחת ל- 3.5 שנים.
  • ניתן לקבל מכשיר שמיעה מדגם בסיסי ללא כל השתתפות עצמית.
  • אם מעוניינים לשדרג למכשיר יקר יותר, יש לשלם השתתפות עצמית בשיעור ההפרש שבין סכום המכשיר (כפי שסוכם בין הקופה לספק ההסדר) ל-3,000 ש”ח.
  • מבוטחים בביטוח משלים עשויים להיות זכאים להשתתפות נוספת במימון המכשירים, אך הם אינם חייבים להשתמש בביטוח המשלים לצורך רכישת המכשיר, לפרטים ראו אתר כל הבריאות ואצל קופת החולים המבטחת.

מי זכאי?

  • מבוטחי קופות החולים שעברו בדיקה במכון שמיעה ונקבע כי הם זקוקים למכשיר שמיעה (החל מאפריל 2020 הזכאות היא זהה לכלל המבוטחים מעל גיל 18).

תהליך מימוש הזכות

  • קופות החולים הגיעו (כל אחת בנפרד) להסדרים עם מכוני שמיעה ויבואני מכשירי שמיעה מסוימים.
  • המבוטחים יכולים לבחור בכל אחד מהמכונים שבהסדר עם קופת החולים.
  • מי שמעוניינים לרכוש מכשירי שמיעה באופן פרטי ולא במכון שמצוי בהסדר, צריכים לוודא לפני רכישת המכשיר אם קיים בקופת החולים מסלול החזר עבור רכישה פרטית (קופות החולים רשאיות, אך אינן מחויבות, לאפשר לאוכלוסייה זו מסלול החזר על רכישה פרטית).

פנייה לקופת החולים

  • לפרטים על אופן מימוש הזכאות, יש לפנות לסניף של קופת החולים המבטחת:

זכאות להחלפת מכשיר שמיעה

  • הזכאות להחלפת מכשיר שמיעה הינה אחת ל- 3.5 שנים.
  • אם מצב השמיעה של המטופל השתנה באופן כזה שהמכשיר אינו יכול לשמש אותו עוד באופן סביר גם לאחר ביצוע התאמות, הקופה תחליף את המכשיר גם אם טרם חלפו 3.5 שנים.
  • במקרה של אבדן המכשיר טרם חלפו 3.5 שנים, הקופה תספק למטופל מכשיר חלופי מדגם זהה, והזכאות להחלפה תהיה לאחר שיחלפו 3.5 שנים ממועד אספקת המכשיר החלופי.

קופת חולים

מוקד שירות לקוחות

מידע באתר קופת החולים

כללית

1-222-2700

מכשירי שמיעה

לאומית

1-700-507-507

מכשיר שמיעה

מאוחדת

1-222-3833

מכשירי שמיעה

מכבי

3555*

מכשיר שמיעה לבוגרים

מידע נוסף על זכאויות בנושא מכשירי שמיעה ניתן למצוא באתר משרד הבריאות

 

חשוב לוודא שהתאמת המכשיר מתבצעת על-ידי קלינאי תקשורת מוסמך, בעל תואר ורישיון ממשרד הבריאות.

שם

כתובת

טלפון

 

אתר

AV ישראל

שד’ הרצל 124 (בית “יד שרה”), ירושלים 9618722

02-6730244

אתר

אגודת החרשים בישראל

שד’ יד לבנים 13 יד אליהו תל-אביב

03-7303355

 

אנסיט- העמותה הארצית לקידום בעלי לקויי שמיעה

כפר קרע

052-5963145

אתר

אס”ח – ארגון הספורט של החרשים בישראל

בית הלן קלר – שד’ יד לבנים 13, יד אליהו, תל אביב 61093

054-4431983

 

בית זוסמן – מרכז ללקויי שמיעה בירושלים

 

02-6413243

נייד לשליחת מסרונים (סמס): 053-7639123

אתר

בית מיחא

רחוב רידינג 23, בית שרמן, רמת אביב, ת”א

03-6994777

03-6994779

אתר

בקול

הברזל 34 (קומה 3), תל אביב

03-5257001

קו מידע ארצי

אתר

ג’וינט ישראל – אגף נכויות ושיקום

 

02-6557200

אתר

המרכז לחרש-עיוור – מכון בית דוד

שדרות יד לבנים 13, יד אליהו ת”ד 9259, תל-אביב 61092

03-6316361

אתר

מיח”א חיפה והצפון

רחוב צה”ל 50, חיפה ת.ד. 9096 מיקוד 31090

48538276

אתר

מיח”א ירושלים

רח’ רבי עקיבא 7, ת.ד. 2029, ירושלים 91020

02-6232021

02-6250034

 

מיח”א מחנכי ילדים חרשים – באר שבע

עין גדי 10 שכונה ט’ באר שבע

08-6433314

08-6433315

אתר

מיחא – מועצה ארצית

 

077-5095003

אתר

מעגלי שמע

רח’ פליטי הספר 30, תל אביב 6794888‏

03-5715656

 

משעול – מרכז לתקשורת תומכת וטכנולוגיה שיקומית

רח’ הרצל 66, קרית אונו, 55216

03-7362537

אתר

עמותת משכן הראייה אופטיקל סנטר

רח’ החבצלת 21, ירושלים

02-6303200

אתר

שמע קולנו

עמוס 26 ירושלים

02-594433

אתר

שמעיה

מרכז התמיכה בתקשורת: רח’ בן גוריון 38 פינת זבוטינסקי 155 ר”ג קומה 4 (בית נח מנחמי)

1-599-555-222

לחצו כאן למידע על סל הזכויות לחרשים וכבדי שמיעה

סל הזכויות כולל מימון תרופות, שירותי סיעוד בקהילה ועוד.

לחצו כאן למידע על סל הזכויות לחולים כרוניים 

מבוגרים מעל גיל 70 יהיו זכאים לרכוש פעם בשנתיים משקפיים מולטיפוקליים או ביפוקליים בעלות של 1200 ש”ח ובהשתתפות עצמית של עד 10% . כאשר מחיר המשקפיים עולה על 1200 ש”ח, ישלם המבוטח את ההפרש בתוספת 120 ש”ח או לחלופין זכאות לרכוש פעם בשנתיים משקפי ראייה שמחירם עד 700 ש”ח בהשתתפות עצמית של 10%. כאשר מחיר המשקפיים עולה על 700 ש”ח, ישלם המבוטח את ההפרש בתוספת 70 ש”ח.

ההטבה ניתנת למימוש אצל ספקים בהסכם וכוללת בדיקת עיניים על ידי אופטימטריסט מוסמך.
תקופת המתנה לקבלת השירות: 6 חודשים מיום ההצטרפות לתכנית.

היכן ניתן לקבל את השירות?

ההטבה ניתנת למימוש בכל אחד מסניפי “מאוחדת אופטיקה” הפזורים ברחבי הארץ. לא יינתן החזר בגין רכישה זהה בסניף שאינו קשור בהסכם עם “מאוחדת אופטיקה”.

מה כולל השירות?

מדובר בהטבה משמעותית שניתנת על משקפיי ראייה, כולל מסגרת, ממגוון “מאוחדת” בחנות ועדשות פלסטיק רגיל עד מספר 6 +/- ועד לצילינדר 2.00 כולל אנטי רפלקס. ההטבה כוללת בדיקת עיניים על ידי אופטומטריסט מוסמך ללא תשלום נוסף. במידה ומבוטח יבחר להוסיף גוון כהה למשקפיי הראיה, כך שישמשו אותו גם כמשקפי שמש, הוא יוכל לעשות זאת בהוספת של 100 ש”ח בלבד לעדשה

מאוחדת שיא” מעניקה הנחות חסרות תקדים על רכישת משקפיים ברשת “מאוחדת אופטיקה” וחוסכת לכם מאות שקלים!

אז מה צריך לעשות על מנת ליהנות מהמחיר המיוחד?

ניגשים לסניף “מאוחדת אופטיקה” עם הכרטיס המגנטי ורוכשים משקפיים חדשות בתשלום ההשתתפות העצמית ישירות לאופטיקאי.
אין צורך בהפניה או כל מסמך אחר.

מאוקטובר 2016 בהתאם לסעיף 26 א לפקודת הרוקחים, רוקח בישראל רשאי בכפוף לתנאים מסוימים המפורטים בפקודה ובהתאם לשיקול דעתו המקצועי, לנפק תכשיר מרשם למטופל ללא צורך במרשם חתום מראש כאשר עולה צורך מידי ודחוף. 

לחצו כאן למידע נוסף באתר משרד הבריאות

 

 

כתיבת תגובה


לישראלים שהוריהם בארץ או מרוחקים!

קבלת מידע ישיר בנושאי פנסיה, צוואות, שירותי רפואה, ביקורים בארץ ועוד.
סקירות שונות של אפשרויות טיפול, אשפוז, ימי כיף, סיוע משפטי.
הטבות כספיות בלעדיות למגוון מוצרים ושירותים.
מפגשים מקוונים עם מומחים בנושאים רלוונטיים.
כל החדשות מארץ בעמוד אחד!

ההרשמה בחינם ומיידית!